2009 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Šią savaitę pasipuošiau. Taip pasipuošiau jau trečią kartą per šiuos mokslo metus.

Mano viršutiniąją lūpą aplankė piktoji pamotė - pūslelinė. Ir neaišku, kiek ji dar svečiuosis.. Ko jau ko, bet tų pūslelių aš tikrai nemėgstu. Et, kaip nemėgstu.. Jau geriau vaikščiočiau su nosinių pakeliu rankoj, o ne šitaip pasipuošusi..

Atsimenu rudenį, per jaunimo dienas teatre, irgi taip buvo. Per pertraukėlę kalbėjausi su aplinkiniais, tarp kurių stovėjo ir klausėsi Nujis, žvelgdamas savo meiliom, nepakartojamom akim. Ir staiga atsikandau obuolio: jo rūgštis negailėstingai pragraužė mano puslelę, pravėrė žaizdą ir pasipylė kraujas. Na nebuvo jo tiek daug, bet buvo labai nesmagu prieš Nujį ir kitus.. Žmogiška.

Po antrojo karto, kuris buvo žiemą, prieš Kalėdas, man liko maža dėmelė ant lūpos. Galim sakyti, randas, kuris, tikiuosi, dar žada išnykti..

Ir kiek tai dar žada kartotis???

Rodos, nebuvo šalta nė karto jau taip labai, nepašalau niekur, viskas OK, bet ne, kur tau.. Ir dar tokiu metu, kai mano instinktai traukia link medžioklės.. Meilės paieškų.. Troškimo skristi..

Pasigrožėkite..




Kate Holmes.

















Truputį INFO

Paprastoji pūslelinė
Paprastoji pūslelinė (lot.herpes simplex) – tai virusinė užkrečiama odos ir gleivinių liga, kuri pasireiškia pūslelių grupėmis.


Simptomai
* Galvos skausmas
* Bėrimas
* Karščiavimas
* Niežėjimas
* Raumenų skausmas
* Skaidrios vandeningos pūslelės
* Žaizdelės ant lūpų ar lyties organų
* Šašai ant lūpų ar lyties organų
* Odos dilgčiojimas

Ligos eiga
Liga prasideda staiga, kuomet ant paraudusios , patinusios odos ar gleivinės atsiranda grupelė smulkių skaidrių pūslelių, kurios vėliau gali susilieti. Po kelių dienų pūslelės drumsčiasi, suyra, susidaro žaizdelės (erozijos), kurios pasidengia geltonu, kartais kraujingu šašu. Bėrimai gali atsirasti ant lūpų, veido. Kelias minutes ar valandas prieš pasirodant pūslelėms, toje vietoje oda ar gleivinė tampa jautri, pradeda kaisti, niežėti, dilgčioti ar tempti. Gali varginti karščiavimas, galvos, raumenų skausmas ar bendras silpnumas. Bėrimas tęsiasi 2-3 savaites. Sugijus kurį laiką lieka tamsesnių ar šviesesnių dėmių, rečiau – randelis.

Gydymas
Tik pajutus pirmuosius bėrimo požymius, kol dar neatsirado pūslelės, patartina dažnai patrinti tą vietą vatos gabaliuku, suvilgytu kamparo ar salicilo spiritu arba odekolonu.Taip pat, galima pradėti tepti antivirusiniu acikloviro tepalu kelis kartus per dieną. Kai atsiranda pūslelės ant lūpų, vartojama džiovinanti Cinko pasta (kai kam tinka ir dantų pasta su cinku). Sunkesniu atveju arba dažnai kartojantis infekcijai – skiriami geriami arba leidžiami į veną antivirusiniai vaistai. Supūliavę bėrimai tepami antibiotikais.

Vaistai ir kitos med. priemonės
Acyclostad®
Kremas Acyclovir Stada

Patarimai
Pajutus pirmuosius paprastosios pūslelinės požymius, stenkitės užkirsti tolimesnį ligos vystymąsi (pradėkite vartoti antivirusinį tepalą).Stenkitės vengti peršalimo, pervargimo.Tinkamai maitinkitės, gerkite polivitaminus, jei dažnai sergate peršalimo ligomis – pasiskiepykite nuo gripo. Stiprinkite organizmą!

Tai va tiek naujovių šį pirmadienį.

P.S. Teatre rimtai šiandien dirbom, taip gera buvo.
P.S.S. Statysime naują, visai kitą spektaklį. ;))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą